Автомайдан "провідав" Януковича і обіцяв повернутися

Неділя, 12 січня 2014, 16:23

Активісти Автомайдану провели мітинг  біля резиденції президента Віктора Януковича та рушили до маєтку Віктора Медведчука.

Як повідомляє кореспондент Української правди, активісти просунулися до воріт резиденції Януковича якомога ближче, незважаючи  на кілька кордонів міліції та перекриту дорогу.

Так, на повороті до Нових Петрівців на дорозі було розміщено важку техніку, зокрема КамАЗи з піском, яка перегородила рух колони Автомайдану.

Активісти повідомляли у соцмережах, що вони "прорвалися", відтягнувши КамАЗ з дороги.

Фото зі сторінки спільноти "Автомайдан" у Facebook 
 
 
Фото Оксани Коваленко
Фото Оксани Коваленко

Автомайданівці намагалися передати главі держави символічну "повістку на народний суд на Майдані", повідомляє "Радіо Свобода". Однак за кількасот метрів до воріт маєтку Януковича на демонстрантів чекав кордон спецзагону "Беркут".

До маєтку без пояснення причин не пропустили і народних депутатів, зокрема, Володимира Яворівського.

За мітингом спостерігали правоохоронці. Разом з виступами представників Автомайдану лунали заяви міліції, що до мітингувальників не застосовуватимуть силу, якщо вони не будуть порушувати порядок.

Після мітингу автомайданівці залишили маєток Януковича і вирушили до маєтку голови громадської організації "Український вибір" Віктора Медведчука.

Наступного разу активісти пообіцяли завітати до Януковича "іншим шляхом і пішки". Про це, зокрема, заявили і представники громадського сектору Євромайдану Ігор Луценко і Зорян Шкіряк на Майдані Незалежності. Дати пішого походу до резиденції поки не оприлюднюються. 

Як пізніше повідомив на своїй сторінці у Facebook нардеп Олександр Бригинець, Автомайдан привіз повістку Медведчуку на народний суд.

"Активісти розповідають про результати розслідування, яке доводить, що хата, де живе Медведчук,  попросту вкрадена. Думаю, що про це теж будуть говорити на народному суді. А не лише про злочинні дії по припиненню євроінтеграції в Україні. Автомайдан їсть куліш. Виконує гімн і їде на Майдан", - зазначив Бригинець.

Активісти закликали політика, якого вони вважають ідеологом зміни геополітичного курсу України, виїхати до Росії, повідомляє "Радіо Свобода".

Фото з Twittera @rfcnf
Фото з Twitter'a @rfcnf

Також автомайданівці дорікнули дружині Медведчука Оксані Марченко за те, що вона вводить в оману громадськість. За їхніми словами, Марченко хвалилася, що під час попереднього пікетування Автомайдану виходила до активістів і виносила мітингувальникам "чай та булочки".

Під помешканням Медведчука під час акції стояв один міліцейський автомобіль і декілька правоохоронців.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування