Омбудсмен просить не порушувати права міліціонерів на приватність

Понеділок, 13 січня 2014, 17:35

Уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська просить євромайданівців не порушувати право міліціонерів та інших осіб на приватність.

Про це йдеться у її зверненні, присвяченому подіям під Києво-Святошинським районним судом.

"Розповсюдження у мережі Інтернет персональних даних особи без її згоди, а тим більше розповсюдження персональних даних членів її родини та дітей є неприпустимим та не відповідає європейським стандартам у сфері захисту прав людини", - підкреслює Лутковська.

Вона зазначила, що втручання в особисте і сімейне життя є неприпустимим. "Незалежно від того, чи це представник правоохоронних органів, прокурор, суддя чи громадський активіст", - йдеться в зверненні.

Омбудсмен закликала боротися за права людини в правовому полі, розкритикувавши деякі вчинки активістів.

"Окремі дії активістів та учасників масових акцій не лише не відповідають проголошеним цілям мирного зібрання, але й прямо суперечать європейським принципам у сфері захисту прав людини", - зазначає вона.

"А певні масові акції в рамках "Євромайдану" зовсім не відповідають європейським критеріям "мирних зібрань", - підкреслює Лутковська.

Також у зверненні йдеться про те, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України має перевірити виконання суддею Юрієм Бурбелою, який веде справу так званих "васильківських терористів", своїх обов'язків і вимог статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

"Я звернусь до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з пропозицією продовжити розгляд подання", - йдеться в заяві Лутковської.

Як відомо, активісти створюють і поширюють різноманітні "люстраційні списки", куди входять представники правоохоронної та судової системи, які, на їх думку, чинять протиправні дії.

Нещодавно в інтернеті оприлюднили інформацію про співробітників правоохоронних органів, "які так чи інакше мали відношення до побиття мирних громадян України в грудні 2013 року".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування