ГПУ досі не почала розслідування захоплення офісу Батьківщини

Вівторок, 14 січня 2014, 15:30

У Батьківщині вимагають від Генпрокуратури розслідувати захоплення офісу партії 9 грудня 2013 року та покарати винних у порушенні закону.

Про це повідомила прес-служба Батьківщини.

У вівторок, 14 січня, голова політради партії та ряд її депутатів направили генеральному прокурору відповідне звернення.

"Народні депутати вимагають від ГПУ невідкладно провести розслідування обставин та фактів незаконного захоплення офісу Батьківщини, заволодіння майном партії, нанесення їй матеріальних збитків, погроз щодо народних депутатів та перешкоджання їх діяльності, що мали місце 9 грудня 2013 року", - йдеться в повідомленні.

В Батьківщині підкреслюють, що вже неодноразово направляли депутатські звернення до ГПУ та МВС.

Однак розслідування обставин захоплення офісу Батьківщини, вилучення її майна, і перешкоджання діяльності народних депутатів досі не розпочато, обурюються опозиціонери.

"Депутати вимагають вжити необхідних заходів прокурорського реагування до усунення порушень закону і притягнення до відповідальності осіб, які допустили ці порушення", - повідомили в політсили.

Як відомо, 9 грудня близько 17-ї години до центрального офісу партії Батьківщина на службових автобусах прибули більше 100 спецпризначенців у чорній формі з надписом на спині "МІЛІЦІЯ", а також значна група осіб у цивільному.

В операції по силовому захопленню приміщень Батьківщини в Києві також брали участь співробітники ДАІ, які службовими автомобілями заблокували вулицю Турівську.

Використавши спеціальні засоби, правоохоронці зламали двері й проникли в приміщення партії "Батьківщина".

Співробітники правоохоронних органів провели обшук у більш ніж 20 службових кабінетах, зокрема в приймальнях нардепів.

Правоохоронці пошкодили значну частину майна, зламали сейфи, а також вилучили всі сервери, велику кількість комп’ютерів, іншого технічного обладнання та особистих речей працівників центрального офісу Батьківщини. Під час вилучення (викрадення) речей та предметів не було оформлено відповідного протоколу виїмки, не було проведено будь-яких процесуальних дій.

Усе вилучене майно було завантажено до двох мікроавтобусів та вивезено. Дії силовиків завдали збитків на суму більш ніж 12 мільйонів гривень, зазначали в Батьківщині. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...