Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Студенти університету Шевченка голодуватимуть проти "репресій"

Середа, 15 січня 2014, 07:26

Студенти Київського університету імені Тараса Шевченка починають акцію голодування, вимагаючи припинити позапланову перевірку Державної інспекції навчальних закладів.

Про таку персональну безстрокову акцію з 15 січня оголошено на сторінці Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка у соцмережі "Вконтакті".

"Головна вимога – відкликати Державну інспекцію навчальних закладів України, яка у період із 11.01.14 по 25.01.14 проводять позапланову перевірку київських вишів", - пояснюють студенти.

Присутність цієї інспекції студенти розцінюють як "репресії стосовно учасників та небайдужих (до) подій, пов’язаних із "Євромайданом".

"Студенти не мають змоги відповісти на запитання повноцінно, оскільки хвилюються і відчувають морально-психологічний тиск третіх осіб", - пояснюють вони.

Також студенти вважають, що інспекція заангажована і чинить тиск на викладачів під час прийому іспитів.

"Студенти вимагають від Міністерства освіти і науки України негайно відкликати ДІНЗ України та не допускати подальшого тиску на студентів, які відстоювали свої конституційні права на мирних акціях протесту", - йдеться в повідомленні.

"Акція розпочнеться 15 січня о 13:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Голодування не припиниться до тих пір, поки не буде виконана вимога!", - інформують студенти.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування