Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко пояснив, чому Януковича треба переобирати уже у березні

Середа, 15 січня 2014, 14:54

Сергій Власенко вважає, що згідно з Конституцією, вибори президента мають відбутися у березні 2014 року і люди із судимістю можуть брати у них участь.

Про це він заявив в ефірі "Громадського телебачення".

Він нагадав, що згідно зі 103 статтею Конституції  вибори президента мусять відбутися 30 березня 2015 року.

"З якихось невідомих причин, в українській Конституції з'являється пункт 16 перехідних положень, який, у перекладі на просту мову, говорить, що для всіх це так, як написано в 103 статті, а для Януковича отак трошки по-іншому, і повинні відбутися 30 березня 2015 року", - розповів Власенко.

"Тобто Віктор Янукович за допомогою перехідних положень вирішив привласнити собі рік повноважень. Ну дуже хочеться ще рік поцарювати", - додав він.

Власенко також додав, що поруч з цією правовою колізією, є й інша, яка стосується можливої участі у виборах Юлії Тимошенко.

"ЦВК просить розтлумачити цю 103 статтю, але не по відношенню до Януковича, а по відношенню до Юлії Тимошенко", - обурився Власенко.

"Я шановному Охендовському хочу нагадати, що є правила розв'язання колізій, які кажуть, що не може бути правової колізії у правових актах різної юридичної сили. Тобто, якщо є колізія між нормою Конституції та нормою закону, то діє Конституція", - заявив Власенко.

Тому він нагадав, що у Конституції немає жодних обмежень для людей із судимістю балотуватися на виборах президента.

Власенко теж вважає, що ініціатива про проведення референдуму щодо оголошення дострокових виборів президента не матиме успіху.

Він думає, що через прийнятий закон про референдум, влада через місцеві ради зможе сфальшувати його результати.

Як відомо, у діючій Конституції міститься норма, що чергові вибори президента проводяться в останню неділю березня п'ятого року повноважень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...