Власенко каже, що за звинуваченнями Окунської стоїть Портнов

Середа, 15 січня 2014, 15:32

Сергій Власенко запевняє, що свідки доводили його невинуватість у справі за обвинуваченням його екс-дружини Наталі Окунської у побитті.

У ефірі "Громадського ТБ" він висловив здивування новою заявою його екс-дружини, що він нібито обмежував її свободу пересування, а також настільки швидким відкриттям Генпрокуратурою провадження по ній.  

"У справі було допитано більше 100 свідків. Це були навіть люди, яких я ніколи не знав і не бачив. Це співробітники міліції, лікарі швидкої допомоги, яких вона викликала, консьєржі…", - сказав Власенко.  

"Вона (Окунська) описує 15 прямих ударів в обличчя. Ну, шизофренічна картина – я собі зразу уявляю фото Тані Чорновол. А питають лікаря швидкої, "а ви бачили хоча б якісь синці на ній (Окунській), подряпини, припухлості?" - він каже: "Ні не бачив". "А що ви робили?", - "я поміряв їй тиск". І як у неї тиск? А тиск у неї був нормальний, 100 на 80 -  для її статури абсолютно нормальний тиск", - зазначив він.

За словами Власенка, їхню з Окунською  домогосподарку допитували 9 разів. "І потім вона каже під час одного з допитів: "Ви знаєте, панове слідчі, мені за годину до цього допиту дзвонила пані Окунська і просила, щоб я сказала, що бачила, що Власенко її бив, але Власенко ніколи її пальцем не торкався", - заявив опозиціонер.

"Це все відображено в допиті свідків. І під час судових засідань ми це будемо показувати", - сказав він.   

Політик зазначив, що дві справи не можуть розглядатися разом 16 січня: "Вони на завтра долучити до того, що слухається в суді, нічого не можуть. Це нове провадження, яке лише сьогодні внесли до реєстру… Має бути проведена перевірка".

При цьому він звернув увагу на те, що у прес-релізі Генпрокуратури сказано, що 14 січня до єдиного реєстру досудових розслідувань "внесені відомості про вчинення Власенком – тобто вони вже встановили, що дії вчинені мною", а має бути написано "по факту вчинення".

"Вони вже мене зробили винною людиною", - обурився Власенко.

Захисник Юлії Тимошенко наголосив, що ще не отримав повістки чи виклику за новим провадженням, а дізнався про нього  зі ЗМІ.

"Вони завтра напишуть, що ця пані написала, що Власенко зранку пив кров невинних дітей, потім вона напише, що Власенко – шпигун Масада, потім вона напише… я не хочу їм підказувати речі, які вони можуть придумати. Я навіть не можу собі уявити, що вони нафантазували під цю статтю. З урахуванням того, що я з цією жінкою щасливо розлучений уже 5 років. І був одружений всього 2 роки", - сказав він.

Власенко наголосив, що Генпрокуратура відкрила провадження, щойно заява від Окунської надійшла: "Я дуже сильний ідеологічний противник домашнього насильства. Я переконаний, що дуже велика кількість жінок, які страждають від домашнього насильства, витрачають купу нервів… У нас же через 5 років подають заяву – і тут же порушують справу".

"Тактика, яка застосовується проти мене, - не нова", - сказав він.

За словами Власенка, за звинуваченнями Окунської стоїть Андрій Портнов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News