Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники кажуть, що виписка Тимошенко залежить від її лікарів і МОЗ

Субота, 18 січня 2014, 12:59

Вирішення питання про виписку екс-прем'єра Юлії Тимошенко з ЦКЛ "Укрзалiзницi" в Харкові, де вона проходить курс лікування - прерогатива медиків.

Про це, коментуючи заяву захисників Тимошенко про те, що вона написала заяву про виписку, заявив начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков, повідомляє Укрінформ.

"Заява Тимошенко про виписку з лікарні, що надійшла на адресу керівництва колонії, буде розглянута. Але вирішення цього питання - прерогатива медиків, у даному разі - міжнародної медичної комісії МОЗ і лікарів Тимошенко з німецької клініки "Шаріте", - зазначив Колпащиков.

За його словами, Тимошенко теж звернулася із заявою про виписку до головного лікаря лікарні Михайла Афанасьєва.

Раніше ДПтС розповсюдило заяву Тимошенко з проханням до керівництва Качанівської колонії визнати, що вона працює на офіційній посаді голови Батьківщини.

Як зазначили у ДПтС, в колонії здивовані такими вимогами, та заявляють, що закон забороняє це зробити, оскільки вони мають "ізолювати" засуджену.

17 січня комісія Качанівської колонії одностайно відмовила Тимошенко, яка де-юре відбуває в колонії 7-річний термін у справі про газові контракти, у переведенні на дільницю соціальної реабілітації.

Серед підстав для відмови було те, що засуджена де-факто знаходиться не в колонії, а на лікуванні в лікарні, і тому її переведення законом не передбачено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування