У Києві затримано активістів, "шиють" хуліганство

Субота, 18 січня 2014, 15:46

У Києві під посольством США затримано кількох активістів та доправлено до Подільського райуправління МВС, їм інкримінують 173 статтю кодексу  адміністративні правопорушення

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила одна із затриманих активісток Вероніка Одинока.

"Мене та ще двох чоловiкiв незаконно затримали i зараз тримають у Подiльському РУ МВС на вул.Хорива, 20", - зазначила вона.

Також Одинока повідомила, що їхню акцiю "фотографували з вiкон резиденцii посла США". Працівникам посольства США повідомили про ситуацію, що виникла, ті записали прізвище затриманої та адресу райвідділку міліції. 

 
Фото з Facebook Вероніки Одинокої

Пізніше стало відомо, що активістів затримано за несанкціонований мітинг та порушення громадського порядку. У спільноті "Автомайдан" у Facebook повідомляється про 5-х затриманих активістів.

Також колеги затриманих дізналися, що їм інкримінують порушення ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство - нецензурна лайка в громадських місцях, дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, тягне за собою накладення штрафу від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або адміністративний арешт строком до 15 діб).

Однак назвати номер протоколу про затримання в міліції не можуть, посилаючись на різні відмовки і просять "передзвонити пізніше".

Під райвідділком міліції збираються люди на підтримку затриманих.

Пізніше активісти "ДемАльянсу" повідомили: "затриману під час мирної акції активістку ДемАльянсу відпустили, інкримінують дрібне хуліганство".

У свою чергу у ВО "Свобода" заявили,  що міліція затримала Вероніку Одиноку біля резиденції посла США в Києві.

"Дівчина влаштувала одноосібну акцію проти бездіяльності сенату США щодо питання України", - повідомив нардеп-"свободівець" Ігор Мірошниченко.

"Затримання відбулося в Києві на вул. Покровській, 5. Протестувальниця була вдягнена у легкий одяг, на який було нанесено речовину, схожу на кров, та тримала плакат із надписом англійською "Ви хочете нових жертв? Годі говорити – треба діяти". Ії зовнішній вигляд символізував ознаки репресій влади до простих громадян", - зазначено у повідомленні.

"Міліція звинувачує дівчину за двома статтями ККУ – участь у несанкціонованих масових акціях та хуліганстві. До того ж, "хуліганство" – це  носіння в зимовий період легкого одягу із відкритими частинами тіла, бо правоохоронцю, який затримував Одиноку, здалося, що дівчина оголена", - додав Мірошниченко.

Разом із дівчиною міліція затримала ще двох громадян, які проходили повз і зупинилися, аби поцікавитися протестом дівчини. Затриманих звинувачують у співучасті у масовій акції протесту,  йдеться у повідомленні.

Судове засідання у справі призначено на 20 січня.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування