Лідери Автомайдану: Ми проти кровопролиття

Неділя, 19 січня 2014, 16:29

Лідери та співорганізатори Автомайдану із самого початку були проти невмотивованого застосування сили активістів та кровопролиття

Про це йдеться у заяві Дмитра Булатова, Сергея Пояркова та Андрія Теліженка, яку розміщено на сторінці Булатова у Facebook.

"Друзі, сьогодні сталась жахлива річ - координатори Автомайдану не дійшли згоди, окремі лідери закликали людей йти до Верховної Ради. Ми, Дмитро Булатов, Сергій Поярков та Андрій Теліженко, із самого початку були проти невмотивованого застосування сили, кровопролиття. Ми не закликали людей йти на вул. Грушевського, намагались переконати інших автомайданівців та мирних громадян, що долучились до нас, не піддаватись на провокації влади", - йдеться у заяві.

За їх словами, саме силові протистояння розв'яжуть криваві руки владі і зведуть нанівець репутацію Євромайдану у світовій спільноті.

"Ми закликаємо терміново припинити силові дії! Ми не бажаємо нести відповідальність за пролиту сьогодні кров і зруйновані долі", - зазначають автори заяви.

Скрін-шот сторінки Facebook Дмитра Булатова
Скрін-шот сторінки Facebook Дмитра Булатова

У свою чергу в спільноті Автомайдан" у Facebook і Twitter стала з'являтися інформація про те, що сторінка Булатова зламана і ця заява - "фейк". Сам Булатов в коментарі Українській правді заявив, що з його сторінкою в Facebook нічого не відбувалося і вона функціонує нормально.

Разом з тим ще один з співорганізаторів Автомайдану Сергій Коба  на своїй сторінці у Facebook заявив: "Хочу зробити офіційну заяву. Ніякого розколу серед лідерів автомайдану немає. Ми закликали до мирних дій, які нам передбачені конституцією".

"Прошу всіх побратимів відстоювати цю позицію і розповсюдити її скрізь. Ще раз закликаю до мирних, але активних дій!", - додав активіст.

Скрін-шот Facebook Сергія Коби
Скрін-шот Facebook Сергія Коби

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування