Беркуту дозволили стріляти під час охорони громадського порядку

Понеділок, 20 січня 2014, 15:10

Під час виконання наказів співробітникам "Беркута" дозволяється застосовувати фізичну силу, спецзасоби та вогнепальну зброю.

Про це йдеться в наказі №19/24796 за підписом глави МВС Віталія Захарченка, зареєстрованому в Мін'юсті, пише Лігабізнесінформ.

Так, згідно з "Положенням про спецпідрозділ міліції громадської безпеки "Беркут", правоохоронцям під час виконання наказів дозволяється застосовувати фізичну силу, "спеціальні засоби і вогнепальну зброю у випадках і в порядку, визначених статтями 12 - 15 ч.1 Закону України "Про міліцію".

Завданнями спецпідрозділу визначаються забезпечення особистої безпеки громадян, захист їх прав, законних інтересів; запобігання правопорушенням, охорона і забезпечення громадського порядку; участь у заходах щодо розшуку та затримання осіб, підозрюваних у скоєнні кримінальних злочинів і т.і.

"Підрозділ підпорядковується начальнику ГУМВС, УМВС, а у разі його відсутності - заступнику. При виконанні завдань поза регіоном постійної дислокації підрозділ переходить в оперативне підпорядкування відповідного начальника ГУВС, УВС", - зазначенко у документі.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування