Кернес готовий "мобілізувати" прихильників влади на підтримку Януковича

Понеділок, 20 січня 2014, 20:13

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що готовий до мобілізації прихильників влади для підтримки президента.

Як повідомляє прес-служба міськради, чиновник засудив зіткнення протестуючих і силовиків у Києві, назвавши це "черговим проявом безкарності, байдужості і цинічного обману з боку лідерів опозиції, які приховують свою неспроможність за радикальними діями натовпу".

"Я заявляю про нашу готовність до будь-якого розвитку подій, у тому числі до мобілізації прихильників законної влади для підтримки президента України Януковича. Ми готові виступити єдиною командою на захист прав та інтересів людей", - сказав Кернес.

Він також закликав усіх представників місцевої влади "підтвердити свою позицію і наміри щодо подій в країні".

Глава Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький також висловився з приводу подій у столиці, які, на його думку, наочно демонструють, що гасла опозиційних сил та дії їхніх прихильників кардинально розходяться".

Він заявив , що "в серці нашої Батьківщини практично відбуваються військові дії" , "опозиція не в змозі управляти ситуацією і злочинно прагне піти від відповідальності".

"Агресії, екстремізму, провокаціям повинен бути поставлений надійний заслін. Всі, хто причетний до заворушень і кровопролиття повинні бути притягнуті до відповідальності", - вважає Шишацький.

Він також висловив підтримку Януковичу і закликав мирно вирішувати проблеми в країні.

До президента також звернулася Верховна Рада Криму, зазначивши, що саме на ньому "лежить основна відповідальність за долю країни, яку політичні провокатори поставили на межу громадянської війни".

"Маски скинуті: "майдан", що наряджався в мирну акцію протесту, показав свій звіриний оскал", - заявили в Криму, поклавши відповідальність за події на опозицію.

"Вважаємо, що дана ситуація вимагає прийняття жорстких заходів щодо тих, хто закликає до заворушень, і безпосередніх учасників масових заворушень, включаючи тих, хто ховається за депутатською недоторканністю", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у Верховній Раді автономії вважають, що "закони про диктатуру" мають бути скоріше введені в дію.

У заяві також йдеться, що "правові підстави для проведення в Україні дострокових президентських і парламентських виборів відсутні".

"Жителі автономії не будуть брати участь у нелегітимних виборах і не визнають їх результати!" - сказано в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News