Асоціація власників зброї направила Захарченку попередження

Вівторок, 21 січня 2014, 17:36

Українська асоціація власників зброї занепокоєна використанням міліцією спецзасобів до мітингувальників в центрі Києва.

Про це йдеться у зверненні голови наглядової ради асоціації Георгія Учайкіна до міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченко.

"Особливе занепокоєння викликає Наказ №19/24796 за Вашим підписом, зареєстрований в Міністерстві Юстиції України, який дозволяє правоохоронцям спецпідрозділу "Беркут" під час виконання наказів використовувати не тільки фізичну силу та спеціальні засоби, але й вогнепальну зброю", - йдеться у зверненні.

В асоціації просять унеможливити застосування вогнепальної зброї проти громадян України, підкреслюючи, що у нинішній ситуації "спільнота українських власників зброї зайняла притаманну їй стриману і помірковану позицію".

"Ми вважаємо, що лишень припущення щодо можливості використання вогнепальної зброї проти громадян України є абсолютно неприйнятним, бо може порушити хитку рівновагу", - вважають в асоціації.

Як відомо, на вулиці Грушевського вже третій день продовжується протистояння між протестувальниками та міліцією. Правоохоронці застосовують сльозогінний газ, світлошумові гранати, гумові кулі, а подекуди навіть каміння та пляшки з запалювальною сумішшю. Журналісти звинувачують силовиків у тому, що вони цілеспрямовано в них стріляють.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування