США готові розглядати санкції і закликають скасувати "диктаторські закони"

Середа, 22 січня 2014, 17:58

Сполучені Штати Америки рішуче засуджують зростання насильства на вулицях Києва і заявляють, що готові розглядати додаткові кроки у відповідь на насильство, крім відкликання віз для ряду осіб.

Мова про це йде в заяві Державного департаменту США, озвученійу Марі Харф, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сполучені Штати рішуче засуджують зростання насильства на вулицях Києва, яке призвело до людських жертв і смерті двох демонстрантів. Ми закликаємо всі сторони негайно зняти напругу ситуації та утриматися від насильства", - йдеться в заяві.

Крім того, в США закликали уряд України "скасувати антидемократичний законодавство і почати національний діалог з політичною опозицією".

"Сполучені Штати вже відкликали візи кільком особам, відповідальним за застосування сили, і будуть продовжувати розглядати додаткові кроки у відповідь на застосування насильства з боку будь-яких учасників", - заявляє Держдеп.

У заяві також вказується, що зростання напруженості в Україні стало "прямим наслідком відмови українського уряду займатися реальним діалогом і прийняттям антидемократичного законодавства 16 січня".

"Проте агресивні дії членів вкрай правої групи "Правий сектор" є неприйнятними. Ми також засуджуємо насильство з боку неофіційних груп, відомих як "тітушки", - підкреслюється в заяві.

Держдеп також засудив цілеспрямовані атаки проти журналістів і мирних демонстрантів і їх затримання. "Рух Майдану відрізняється духом ненасильства, який ми рішуче підтримуємо", - йдеться в заяві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News