Лукаш дала організаціям три місяці, щоб стати "іноземними агентами"

Четвер, 23 січня 2014, 11:03

Міністерство юстиції заявляє, що громадські об’єднання, які отримують кошти з іноземних джерел мають три місяці, щоб зареєструватися "іноземними агентами".

Про це йдеться у заяві Мінюсту, розміщеній на його сайті.

Відтепер у назві громадського об’єднання, яке отримує кошти чи інше майно з іноземних джерел та бере участь у політичній діяльності в Україні, має міститися словосполучення "громадське об’єднання, яке виконує функції іноземного агента".

У зв’язку із цим громадські об'єднання зобов’язані протягом 3 місяців подати до уповноваженого органу з питань реєстрації за своїм місцезнаходженням (реєстраційної служби чи управління юстиції) заяву про включення до спеціального Реєстру.

У Лукаш попередили, що у разі відмови перереєструватися вони матимуть право через суд забороняти діяльність громадських об'єднань.

Як відомо, відповідно до закону Колєснікова-Олійника "агенти" зобов’язані щомісячно надавати документи про персональний склад керівних органів та інформацію про обсяг коштів чи іншого майна, отриманих з іноземних джерел.

Також щомісяця доведеться звітувати заплановані цілі використання коштів та фактичне їх використання, про заплановані програми діяльності та фактичну діяльність.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News