Тюремники кажуть, що відвезуть Тимошенко до суду, якщо вона сяде в авто

Четвер, 23 січня 2014, 18:31

Державна пенітенціарна служба готова доставити екс-прем'єра Юлію Тимошенко до суду, якщо вона піде до автомобілю конвою.

Про це заявила прес-служба відомства.

"ДптС повідомляє, що завжди готова забезпечити доставку Тимошенко для участі у судовому засіданні", - сказано в повідомленні.

"Керівник Качанівської колонії неодноразово особисто буквально вмовляв засуджену не порушувати закон і виконати вимогу суду – тобто, прибути на засідання", - стверджують в установі.

"Засуджена жодного разу до цього часу не надала згоди на етапування, більше того неодноразово погрожувала колонії позовами до Європейського суду, у разі якщо її хоча б спробують етапувати", - пожалілися в ДптС, зазначивши, що ні примусу, ні тиску до Тимошенко не застосовували.

"Відповідно, якщо вона все ж таки має намір виїхати до суду, а її заяви у ЗМІ не є черговим популізмом, і вона нарешті прослідує до автомобілю конвою, пенітенціарна служба готова реалізувати доставку засудженої до суду", - додали у відомстві.

"Ми з радістю це зробимо. І все фіксуватимемо на відеокамеру, як це вже неодноразово робили. Тоді вся країна бачила, як Тимошенко уникала етапування. Якщо зараз є згода, то ми обов'язково зафіксуємо те, як засуджена прослідує до автозаку. Ми в цьому зацікавлені навіть більше аніж вона, знаючи її схильність до постійних провокацій", - заявив начальник Качанівської колонії Ігор Колпащіков.

Як відомо, набрав чинності законопроект "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України" (щодо заочного кримінального провадження), який Рада ухвалила 16 січня і який дозволяє проводити заочне кримінальне провадження.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування