Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кокс закликає всіх в Україні відійти від межі хаосу

Четвер, 23 січня 2014, 19:29

Європі тяжко домовлятися з українською владою, яка не хоче говорити зі світом, і закликає бізнес та еліти в Україні відвести країни від межі хаосу.

Про це заявив екс-президент Європарламенту Пет Кокс у Давосі українським журналістам.

Він вислови співчуття у зв'язку із гибеллю людей в Києві.

"Такий рівень насильства зайшов надто далеко, це має зупинитись. Пакет законодавства, прийнятий останніми днями, має бути скасований", - закликав Кокс.

За його словами, "провал у гарантуванні безпеки - це не вирішення проблеми, не альтернатива для політичного діалогу. І рано чи пізно, політичний діалог повинен буде відбутись".

Кокс каже, що слід зв'язатися з Віктором Януковичем і керівництвом країни і дати йому зрозуміти, що політика, застосовувана в Україні протягом останніх днів, веде країну критичним шляхом.

"Правда така, що дуже важко впливати на ситуацію усередині держави для тих, хто знаходиться ззовні. Особливо якщо ключові представники цієї держави не бажають спілкуватися з зовнішнім світом", - розповів він.

За його словами, запровадження санкцій, на цьому етапі, це "не те питання, яке впливає на те, що прямо зараз відбувається в Києві".

"Що стосується цих подій, то з нашого боку має бути чітке донесення єдиного меседжу - те, що відбувається, має зупинитись, бо це веде на шлях безнадії, ескалації і хтозна ще чого", - заявив Кокс.

Він розповів, що в неформальній обстановці він переконує українських бізнесменів і високопосадовців "відступити від того, що привело нас на межу хаосу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування