Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова лякає ризиками для здоров’я на Грушевського та Майдані

П'ятниця, 24 січня 2014, 20:17

На вулиці Грушевського у Києві вміст шкідливих речовин у повітрі перевищує граничнодопустиму концентрацію, стверджує Державна санітарно-епідеміологічна служба.

Як повідомляє з посиланням на неї Міністерство охорони здоров’я, про це свідчать проби повітря, зроблені там у п’ятницю.

За даним СЕС, ще 23 січня вміст діоксиду азоту, вуглецю оксиду та ангідриду сірчистого у повітрі "не перевищував гранично допустиму концентрацію", а 24 січня "вміст вказаних речовин вже перевищував граничнодопустиму концентрацію" і перевищення – "у 2-4 рази".

У повідомленні сказано, що це створює небезпеку для людини, тим більше, що "перелічені речовини викликають онкологічні захворювання і входять у список небезпечних токсинів Міжнародної організації з дослідження раку та Агентства з охорони довкілля США".

У свою чергу, міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова на брифінгу у п’ятницю заявила, що перебування дітей, підлітків та вагітних жінок в місцях масових акцій небезпечне для їхнього здоров’я та неприпустиме.

Вона вказала на ризик поширення інфекційних хвороб у місцях скупчення великої кількості людей, підвищену ймовірність переохолодження та обморожень, а також високий рівень травматизму, повідомляє МОЗ.

Також загрозливим для здоров’я людини, заявила Богатирьова, є "вдихання диму від згоряння автомобільних шин", бо під час термодеструкції автомобільної гуми виділяється близько 20 різноманітних груп токсичних речовин.

"І якщо найближчим наслідком вдихання кіптяви від спалення гуми є токсичні ураження бронхів та легень, які на третю добу можуть викликати деструкцію легень, то віддаленим наслідком є канцерогенний ефект, який може проявитись через декілька років у вигляді онкологічних захворювань не лише у самої людини, а й у її нащадків", - заявила міністр.

Крім того, "травматичні, агресивні події, що відбуваються на Грушевського, позначаються й на психічному здоров’ї людей", сказала Богатирьова.

Навіть трансляції цих подій можуть призводити до психічних травм, особливо у неповнолітніх, та до загострення захворювань у людей із порушеннями психіки, додала "регіоналка".

"При постійному потоці негативної інформації у людей виникають нав'язливі думки, в них зростає тривога, з’являється страх, наростає гнів, озлобленість та агресивність", - переконують у МОЗ.

Богатирьова також запевнила, що у лікарнях Києва надають кваліфіковану допомогу всім, "незалежно від того, це співробітник правоохоронних органів чи маніфестант з табору опозиції". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування