Прем'єр-міністр Польщі бачить загрозу розколу України

Субота, 25 січня 2014, 04:50

Прем'єр-міністр Дональд Туск вважає, що політика української влади і, зокрема, президента Януковича, може призвести до розділення України.

Про це він сказав в інтерв'ю "Польському радіо".

"Ми не сумніваємося, що дії адміністрації президента Януковича і його поведінка призвели до цього критичного моменту, коли єдність української держави опиняється під питанням", - сказав прем'єр- міністр Польщі.

Туск запевнив, що Польща і надалі гарантує Україні підтримку її українського вибору. Однак додав, що українців чекає "довгий марш".

"Україна розділена внутрішньою боротьбою, і внутрішньо розділена, рано чи пізно, повинна означати дуже серйозну проблему для всього регіону, не тільки для українців", - застерігає польський прем'єр.

Як відомо, раніше екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський заявляв, що ігнорування або недостатня участь в українських проблемах може дуже дорого коштувати Євросоюзу.

"Думаю, що європейські дипломати, дипломати сусідніх країн і Польщі повинні бути дуже чутливими до українських справ. Ми можемо опинитися в такій спіралі подій, яку вже не вдасться зупинити. У разі подальшого розвитку конфлікту в Києві, наслідки відчує вся Європа", - сказав Квасьнєвський.

Лігабізнесінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування