Захарченко: з КМДА звільнили міліціонерів, яких "викрали" активісти. Хто залишиться на Майдані - екстреміст

Субота, 25 січня 2014, 16:41

Тих, хто залишиться на Майдані та у захоплених будівлях, влада вважатиме екстремістськими угрупуваннями і буде змушена застосувати силу. 

Про це йдеться у зверненні Захарченка.

"Хочу подякувати всім тим, хто долучився до звільнення двох працівників міліції, яких захопили, так звані "охоронці майдану", і утримували у будівлі КМДА. У переговорному процесі нам допомагали і мирні мітингувальники, і посли іноземних держав", - заявив Захарченко.

За його словами, "полонені правоохоронці піддалися тортурам і зараз госпіталізовані"

"І це не перший випадок безчинств, які кояться у захоплених будівлях, де екстремісти б’ють і катують людей", - заявив глава МВС.

При цьому він звернувся до лідерів опозиції.

"Якщо ви дійсно патріоти та бажаєте зберегти нашу державу, проявіть політичну зрілість та мудрість. Це не гра у війну. Тут реальні жертви - заживо палають міліціонери, екстремісти відстрілюють людей. Вони ховаються за спинами дітей та жінок, їм потрібний хаос. На крові не збудувати міцну державу", - заявив Захарченко.

"Залиште радикалів, ніхто не буде перешкоджати мирному протесту, переходьте у будь-яке інше, безпечне місце. Я, як Міністр внутрішніх справ, гарантую вам сприяння у цьому міліції та безпеку мирних мітингувальників", - додав глава МВС.

"Тих, хто залишиться на Майдані та у захоплених будівлях, ми будемо вважати екстремістськими угрупуваннями. І, у разі виникнення небезпеки та переходу радикалів до активних дій будемо вимушені застосувати силу", - підкреслив Захарченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...