Тягнибок: "У що ми можемо повірити? Тільки в конкретну дію"

Субота, 25 січня 2014, 22:14

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що опозиція чекає від влади конкретних дій щодо відставки уряду, бо не вірить обіцянкам Віктора Януковича.

Зі сцени на Майдані Незалежності він заявив, що представники Заходу та українських Церков просили лдіреів опозиції "продовжувати переговорний процес".

Тягнибок підтвердив, що питання відставки уряду обговорювалося в суботу в Адміністрації президента.

"Та чи віримо ми їм?.. І я не вірю, і ніколи не вірив. Бо на словах у них одне, а насправді дуже часто бувало зовсім інше… Кожного разу, як Янукович пропонує мир, врешті-решт це завершується штурмами чи якимись неприємностями", - заявив лідер "Свободи".

"Через те в що ми з вами можем повірити? Тільки в конкретну дію. Тільки конкретне вирішення питань", - сказав Тягнибок.

"І тому я хочу запросити всіх українців: всі – на Майдан. Наша боротьба продовжується. Продовжується до того часу, доки ми не зможемо вирішити тих питань, тих вимог, які ставить сьогодні українська громада перед президентом і перед тою бандитською владою", - заявив він

"Боротися продовжуємо. Всі на Майдан", - додав Тягнибок.

За його словами, лідери опозиції на переговорах у суботу "відчули важливий поступ".

"Вони вже зовсім по-іншому говорять. Вони готові проводити і сесію в парламенті. Вони готові вирішувати питання про звільнення усіх політв’язнів… На разі вони не готові говорити про закони – але ми маємо тут дотиснути", - зазначив Тягнибок.

"Наша чітка позиція: закони 16 січня мають бути скасовані", - додав він

"Питання повернення до Конституції 2004 року так само було предметом наших розмов. І тут є можливість – в тому числі, юридична – вирішити це питання. А це дає можливість проводити відповідним чином президентські вибори не в 2015 році, як заплановано, а раніше", - сказав Тягнибок

Він заявив, що влада почала йти на поступки зараз і настрій у Януковича різко змінився після того, як люди почали штурмувати держадміністрації в областях України.

"Ми відкрили другий фронт… Обласні адміністрації – тепер у руках справді народної влади… І ми беремо в тих регіонах повну відповідальність за ситуацію", - заявив Тягнибок.

"Можна сказати, що Народні Ради на місцях почали роботу. Закарпатська область, Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська, Рівненська, Волинська, Хмельницька, Житомирська, Вінницька, Київська, Сумська, Полтавська області. Оце – другий фронт. Оце – конкретна дія", - сказав він.

"А в Дніпропетровську, в Харкові відбуваються акції блокування акції блокування цих адміністрацій. Процес пішов", - додав Тягнибок.

"Українська правда" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування