Лідер ДДТ закликав владу України піти на серйозні компроміси

Неділя, 26 січня 2014, 17:59

Російський співак Юрій Шевчук підтримав активістів Євромайдану і закликав українську владу йти на компроміси.

Про це він розповів в інтерв'ю "Ехо Москви".

"Я хочу сказати, що я переживаю взагалі за Україну, за український народ, просто людей, звичайних громадян України", - написав він.

За словами лідера гурту ДДТ, у нього багато друзів у Києві та інших містах, і він сприймає ситуацію з великою тривогою.

"Вона багато в чому трагічна. А багато в чому дуже висока і, не побоюся такого великого слова, десь навіть духовна. І там складна зараз ситуація. І, звичайно, якщо сказати про уряд, то я не прихильник цього уряду. Багато чого знаю про Януковичі і його команду", - каже Шевчук.

"Кияни, мої друзі, вони ж на Майдан ходять, як на роботу просто. Вони вдень працюють, а ввечері на Майдані. Всі мої друзі. Це абсолютно не радикали, не націоналісти. Це такі самі люди, як ми з вами - розумні, інтелігентні, але яких абсолютно дістала просто дійсно корумпована, напівкримінальні така влада", - зазначає музикант.

"Те, що на Майдані абсолютно різні сили - це теж правда. Але ви зрозумійте, революція така вже річ. Туди стікаються не тільки найкращі люди, які хочуть добра всім і якихось нових відносин між людьми. Туди збирається і маргінальна частина, і шахраї, бандити і всі. Бо там, як на вокзалі зараз", - говорить Шевчук.

Тому він порадив " відокремлювати зерно від полови".

"Але найголовніше, ще раз скажу від усієї душі, що я, мої друзі бажаємо просто Україні якогось політичного рішення все-таки. І до влади України я б звернувся, щоб не було великої крові. Все-таки вона повинна йти на серйозні компроміси, бо так складається історична ситуація. Інакше, не дай Бог, звичайно, але не можна ні в якому разі допустити громадянської війни", - резюмував він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування