Міліціонеру довелося втекти з країни за оприлюднення знущань "Беркута"

Понеділок, 27 січня 2014, 05:16

Офіцеру, який виклав в мережу відео знущань бійців "Беркута" над голим чоловіком, довелося втікати з країни.

Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.

За словами офіцера міліції, відео до нього потрапило випадково. Колега по службі переписав відео на комп'ютер співрозмовника ТСН і змонтував його, але забув стерти.

"Я навіть не знаю, слово яке підібрати... Ну, це навіть не обурення. Прикро стало за те, що відбувається тотальна брехня. І в це вірять", - зазначає співрозмовник.

Він сам, каже, ще тиждень тому вірив у міліцію так само, як не вірив у викрадення євроактивістів і знущання над ними - доки сам не побачив.

"Співробітники спецпідрозділів, коли відчувають, що вони захищені - у плані, їх не знімає відеокамера, їх ніхто не бачить, вони мають перевагу в силі і знаходяться в масках, тобто вони вважають, що їм це зійде з рук", - зауважив співробітник МВС, який пропрацював в органах 12 років.

"Відео це з'явилося абсолютно випадково. Його принесла інша людина, залила на мій робочий комп'ютер і, видно, в силу недбалості своєї, просто не стерла", - пояснив правоохоронець появу скандального відео.

Як зазначається, співрозмовник ТСН написав рапорт на звільнення одразу, як передав відео другу, щоб той виклав у мережу. Обох хлопців тепер переслідують.

"Боявся і зараз боюсь, але терпіти це вже неможливо. Мій страх - це маленька величина порівняно з тим, яке інформаційне навантаження несе це відео", - пояснив друг працівника МВС.

В сюжеті відзначається, що після цього кабінет інформатора в МВС запечатали. Усіх родичів опитала міліція. Сам він, ховаючись від переслідувань, втік з країни до Євросоюзу.

Як відомо, раніше в інтернеті з'явилося відео, на якому видно, як бійці "Беркута" жорстоко знущаються над захопленим учасником акцій протесту – Михайлом Гаврилюком. Силовики фотографували оголеного чоловіка, пропонували йому позувати з сокирою в руках. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування