Активіст вважає, що його хочуть підставити і посадити до ув’язнених ним

Понеділок, 27 січня 2014, 14:15

Кременчуцький активіст Ігор Чадюк має інформацію, що його хочуть оголосити провокатором і винним у штурмі міськради, а також довести до самогубства.

Про це він заявив у коментарі "Українській правді" телефоном.

Чадюк повідомив, що міліція, яка вранці намагалася увірватися в його квартиру, станом на 13:50 уже не ламає двері, але на кожному поверсі стоять люди у цивільному.

"Це не майданівці, і, можливо, навіть не правоохоронці. Можливо, це з тих 50 "спортсменів", які як охоронці вчора були біля мерії. Вони могли чинити там (біля міськради) провокації. Ті люди мають травматичну зброю", - сказав активіст, який зачинився у квартирі на 7 поверху.

Станом на 15:30, як повідомив Чадюк, працівники міліції підіймаються до його квартири, "будуть проводити обшук".

Чадюк свого часу працював у органах внутрішніх справ – і його джерела в МВС повідомили активісту, що проти нього розроблено таку "схему":

"Ніби мер Кременчука Олег Бабаєв, заступник начальника міліції Денис Захарченко і місцеві представники партій – вони в дружніх і бізнесових стосунках із Бабаєвим (окрім УДАРу хіба що, а керівництво "Батьківщини" і "Свободи" з мером за одне) – хочуть мене зробити провокатором і винним у спробі штурму", -  сказав Чадюк.

"Потім ніби Бабаєв мене звільняє", -  додав він.

"Хочуть мене закрити як колишнього правоохоронця… зробити так, нібито я доведений до самогубства колишніми ув’язненими мною", - заявив Чадюк.

Він зазначив, що люди слухають його, а опозиційним партіям до нього байдуже.

"Мер Бабаєв у неділю просив, щоб я своїх людей дав на охорону будівлі ради, але щоб по двоє, а не по п’ятеро, лишалися в мерії. І він пообіцяв, що репресій не буде", - сказав Чадюк.

"Бабаєв – безпринципна людина. Я все дивувався, для чого я їм. Вони тримали мене на такий момент, коли буде дійсно якась ситуація…", - зазначив активіст.

"Я готовий вже до всього. Я знаю, що мене там чекає в СІЗО... Краще загинути в боротьбі. Я ніколи не проходив тортури, і не знаю, як переживу це", - сказав Чадюк.

Він зазначив, що у нього в місті живе мама, якій нещодавно зробили 3 операції.

Пізніше, після 19-ї години, Ігор Чадюк викликав "швидку", про що повідомив інший активіст. Потім сам Чадюк пояснив, що йому стало погано з серцем. У одній лікарні його не прийняли, під іншою, лікарнею №3, за словами Чадюка, чекала міліція та група "тітушок".

"За мою голову вже заплачено", - стверджує активіст.  

"Українська правда" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News