Суд зобов'язав Кличка відповісти щодо права на проживання в США та Німеччині

Понеділок, 27 січня 2014, 14:29

Окружний адмінсуд Києва зобов’язав Віталія Кличка відповісти, чи має він право на проживання у США та Німеччині.

Про це йдеться у рішенні суду, прийнятому 22 січня, повідомляє у понеділок газета "Закон і Бізнес". Видання також публікує текст документу.

Рішення ухвалив суддя І.О. Іщук за позовом депутата Одеської обласної ради Василя Задорожнюка. Як зазначили у партії Батьківщина, Василя Задорожнюка було виключено з партії та із фракції "Батьківщина" на початку січня за "запроданство і порушення партійного статуту".

Відповідачами у справі виступають Апарат Верховної Ради України та лідер парламентської фракції "УДАР" Віталій Кличко.

"Зобов'язати відповідачів надати відповідь на запит щодо наявності у Голови депутатської фракції "УДАР" у Верховній Раді України Віталія Кличка права постійного проживання на території іноземних країн – Німеччини та Сполучених Штатів Америки", - сказано у рішенні суду.

 
zib.com.ua 

Як відомо, видання "Закон і Бізнес" контролює перший заступник Голови Адміністрації Президента України Андрій Портнов.

В "УДАРі" вважають неправосудним рішення суду щодо зобов’язання Кличка надати інформацію про право проживання у Німеччині та США, і готують апеляцію.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Влада продовжує спроби реалізації свого сценарію, спрямованого на позбавлення лідера "УДАРу"" права балотуватися на посаду президента на майбутніх виборах", - сказано в заяві.

У партії відзначають, що голова парламентської фракції не є розпорядником інформації в розумінні закону "Про доступ до публічної інформації", а апарат Верховної Ради взагалі не має і не може мати до такої інформації жодного відношення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування