Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейські політики схвалюють антикризові кроки Ради

Вівторок, 28 січня 2014, 13:12

Європейські політики схвалюють рішення Верховної Ради, ухвалені 28 січня для виходу з кризи.

Так, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт написав у Твіттері

"Я гаряче вітаю щойно ухвалене рішення Ради в Україні щодо скасування пакету репресивних законів. Сподіваюся на подальші кроки (для виходу з кризи - ред.)".

Раніше він констатував, що 28 січня – "критичний день у Києві". "Репресивні закони мають піти. Вільні й справедливі вибори мають готуватися. Шлях європейських реформ – єдино можливий шлях уперед", - зазначив Більдт.

 

Голова МЗС Польщі Радослав Сікорські також висловив у Твіттері схвалення того, що вирішувати кризу почали в Верховній Раді: "Правильна інституція для досягнення компромісу та старту реформ. Польща та Євросоюз готові допомогти".  

 

Зі свого боку, єврокомісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає важливим, що Верховна Рада взялася за вирішення конфлікту.

Про це повідомив його представник Пітер Стано, який зараз перебуває у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це важливо, що сьогоднішня позачергова сесія Верховної Ради почала прокладати шлях вперед для всеосяжного політичного процесу, який приведе до виходу з кризи. У центрі цих зусиль мають бути очікування людей", - передав він слова Фюле.

"Ми перебуваємо в безперервному процесі... Мої переговори з українськими партнерами тривають", - цитує Фюле його представник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування