Під гуртожитком міліції в Києві влаштували акцію "Майдан – це наші Крути"

Середа, 29 січня 2014, 13:49

Молодіжні та студентські організації провели акцію "Майдан – це наші Крути" проти свавілля спецзагону "Беркут".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Організації, які проводили акцію, представляють Комісію з питань студентів та молоді ВО "Майдан".

Під гуртожитком головного управління МВС у Києві вони вигукували "За нашу і вашу свободу", "Проти зека ми єдині в нашій спільній Україні" і тримали плакати з написами "Ми прийшли з миром", "Янукович не вічний, а нам ще жити разом".

За словами одного зі співкоординаторів акції Сергія Пархоменка, її присвятили до 96-ї річниці бою під Крутами, а також подіям 30 листопада, коли "Беркут" вперше розігнав мирну студентську акцію на Майдані.

"Ми не дарма обрали такий час і таке місце, де живуть родини "беркутівців", рядовий і сержантський склад, тому, що так чи інакше ці люди повторюють шлях окупантів армії Муравйова", - сказав Пархоменко.

"Вони на замовлення Банкової, фактично на замовлення Путіна б’ють власних громадян, побратимів, таких самих українців, як вони. Ми прийшли закликати їх, щоб вони схаменулися, не проливали кров, тому, що рано чи пізно кара знайде винних", – зазначив активіст.

Раніше студенти влаштували поминальну акцію біля Голосіївського райуправління МВС, де запалили свічки і поклали квіти на знак вшанування пам’яті загиблого сержанта міліції Олександра Єндржієвського, якого вбили за невідомих обставин під час повернення зі зміни 24 січня.

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції в сучасній Чернігівській області за 130 кілометрів на північний схід від Києва.

Цей бій між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько 400 осіб, тривав 5 годин.

27 юнаків потрапили після бою в полон до більшовиків та були страчені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування