Навіть Олійник визнав, що Захарченко має відповідати

Середа, 29 січня 2014, 17:50

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко має нести політично, а можливо і кримінальну, відповідальність за дію своїх підлеглих.

Про це заявив депутат-регіонал Володимир Олійник в коментарі "Главкому".

Він заявив, що вони хочуть дочекатися, що прокуратура розбереться із усіма порушеннями закону у центрі Києва.

"Ця амністія не буде розповсюджуватися на тяжкі злочини. Бо там є вбивства. Одні говорять, що це робила міліція, інші – що мітингувальники. Мені байдуже. Потрібно шукати того, хто вбив", - сказав Олійник.

Говорячи про загибель мітингуючи, він запевнив, що у силовиків на Грушевського була сувора заборона на застосування зброї.

"З іншого боку, у бійці може бути й ексцес. Тому що коли йдуть такі події – важко дуже людей контролювати", - заявив регіонал.

На запитання, чи має за це відповідати глава МВС Захарченко, Олійник сказав, що "політична відповідальність повинна бути".

На уточнення, щодо можливої кримінальної відповідальності Захарченка, регіонал сказав: "Якщо є вказівки, направлені на порушення закону. Якщо віддається злочинний наказ – тоді, безперечно, відповідальність мусить бути".

Проте, сам Олійник згодом поширив заяву, що не говорив нічого про міністра Захарченка.

На запитання "Української правди" у редакції "Главкому" запевнили, що процитували Олійника правильно, оприлюднили аудіозапис розмови з депутатом і чекають на вибачення від нього.

Як відомо, у ході протистоянь на Грушевського загинуло декілька мітингуючи, частина яких – від кульових поранень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування