Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хуртовини полонили Україну: в 4 областях обмежено рух на автодорогах

Середа, 29 січня 2014, 16:42

Низка регіонів України опинилася у сніжній блокаді. Дорожній рух обмежено на 13 ділянках автодоріг у 4 областях.

За повідомленням Укравтодору, рух на 13 ділянках автомобільних доріг загального користування в 4 областях України були вимушені тимчасово обмежити дорожники за погодженням з ДАІ та ОДА, для того щоб розчистити їх від снігу та ліквідувати перемети, утворені сильними снігопадами та стрімкими поривами вітру - до 25 м/с.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Донецькій області, де з 5 години ранку обмежено рух на ділянках 6 автомобільних доріг: Т-05-08 Донецьк-Новоазовськ-Седово, Т-05-23 від /Н-20/-Кремнівка-Ялта, Т-08-03 Запоріжжя-Маріуполь, Т-05-17 Єнакієво-Шахтарськ-Амвросіївка, Т-05-07 Донецьк-Харцизьк-Амвросіївка-КПП "Успенка" та Н-20 Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь, висота снігового покрову у місцях снігових переметів становить близько 70-100 см, а подекуди – 1,7 метри.

ukravtodor.gov.ua
ukravtodor.gov.ua

У Донецькій області найскладніша ситуація склалася на дорозі "Донецьк-Маріуполь".

Зокрема, як повідомляє обласне управління Державної служби із надзвичайних ситуацій, близько селища Кас`янівка, вздовж траси "Донецьк-Маріуполь", у сніговому заметі застрягли близько 50 автомобілів, які не можуть продовжувати рух самостійно. До місця скупчення автомобілів вирушила  спецтехніка обласної дорожньої служби, з боку Маріуполя – техніка пожежно-рятувального підрозділу.

Поки що трасу вдалося розчистити до повороту на селище Новотроїцьке. Зі снігового полону визволено понад 140 автомобілів, відрапортували рятувальники.

Подібна ж ситуація склалася й у Запорізькій області, де обмеження руху введено на 5 ділянках доріг: М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ, Р-37 Енергодар – Василівка – Бердянськ, Т-08-03 Запоріжжя – Маріуполь, Т-08-15 Оріхів – Полги – Кінські Роздори – Андріївка – Бердянськ, Т-08-19 Куйбишеве – до а/д М-14 – у Приморському, Бердянському, Пологівському та Куйбишевському районах. Тут висота снігового покрову в місцях переметів сягає 1,5 м.

На Дніпропетровщині та Миколаївщині, де висота снігового покрову на покритті становить 30-40 см, а переметів – 1-1,5 м, обмежено рух по одній ділянці у кожному регіоні: км 415+380 – км 432+000 на автомобільній дорозі Н-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя – у Дніпропетровській області та км 9 – км 24 автомобільної дороги Т-15-10 Нова Одеса – Еланець – у Миколаївській області.

На автомобільній дорозі, що з'єднує Миколаїв та Кіровоград хуртовиною заблоковано близько 300 автомобілів, серед яких рейсовий автобус із Миколаєва, повідомляють НикВести.

"Кілька десятків пасажирів вже більше доби перебувають у полоні негоди. Серед фур є і рейсовий автобус, ЛАЗ. Пасажири вже більше доби там. Водій ходить, просить солярки, щоб заправити грубку і хоч трохи зігрітися ", - зазначив один із водіїв.

nikvesti.com
nikvesti.com

У Дніпропетровській області, за повідомленням Гідрометцентру, кількість снігу побила 15-річний рекорд. Товщина снігового покрову сягає 38 см.

Як повідомляє Укравтодор, наразі на всіх зазначених ділянках дорожники проводять роботи з розчищення доріг від снігу та переметів.

На Донеччині до ліквідації переметів залучено понад 30 одиниць техніки, у Запорізькій області – близько 40 механізмів, на Миколаївщині та Дніпропетровщині – 7 і 10 – відповідно.

Рятувальники закликають водіїв без нагальної потреби не вирушати за межі населених пунктів. Погодні умови залишаються складними.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
10:07
Киян просять розповісти, де і як вони стикалися з корупцією у столиці
10:05
Вчені дослідили, чому 41 тисячу років тому Земля постраждала від космічних променів
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
Усі новини...