ЗМІ: "Укртелеком" вирізає кабелі кількох інтернет-провайдерів у Києві

Четвер, 30 січня 2014, 01:24

Співробітники "Укртелекому" вирізають оптоволоконні кабелі кількох інтернет-провайдерів в одній із вузлових точок в Києві, пише видання "proIT" із посиланням на власне джерело, свідка подій.

За інформацією видання, представники "Укртелекому" аргументували свої дії тим, що інтернет-провайдери порушили правила розміщення телекомунікаційних мереж в каналізації.

При цьому видання не уточнює, які провайдери постраждали.

За словами джерела, що стало свідком вирізання оптики, наразі представники "Укртелекому" поїхали "рубати" волокно на Гайдара, 50, зазначає "proIT".

Президент холдингу "Інтернет-Інвест" Олександр Ольшанський, чий офіс знаходиться за вищевказаною адресою, повідомив, що там поки що все спокійно.

У свою чергу "AIN.UA" повідомляє, що внаслідок дій "Укртелекому" постраждали кілька компаній, що входять в Інтернет асоціацію України. Глава ІнАУ Тетяна Попова розповіла, що деякий час тому "Укртелеком" попередив провайдерів про те, що готується вирізати кабелі компаній-порушників без відповідних ярликів. Після чого, за словами Попової, співробітники оператора порізали в тому числі і оптику компаній, які легально користуються "колодязями" "Укртелекому". Втім, у відповідь на звернення операторів "Укртелеком" почав відновлювати пошкоджене обладнання.

Цю ж інформацію підтвердив директор точки обміну трафіком "UA-IX" Олександр Кульчицький. Водночас він зазначив, що обладнання "UA- IX" не постраждало, і мережа працює в штатному режимі.

"Дійсно, вчора була перевірка на Леонтовича 9, вирізали кабелі у провайдерів, причому більшість з них мали договори з "Укртелекомом". Але наскільки я знаю, більшість з'єднань вже відновлено. На щастя, наше обладнання не постраждало", - зазначив директор провайдера ІМК Олександр Федієнко.  

Крім того, президент компанії "Адамант" Іван Пєтухов підтвердив, що близько місяця тому керівництво "Укртелекому" захотіло навести лад в кабельній каналізації. "Можливо, частина документації була загублена, тому вони захотіли провести перевірки. Нам теж приходило від них повідомлення, ми відіслали їм документи, що підтверджують легальність нашої роботи", - пояснив Пєтухов. Він припустив, що частина компаній, які працювали з "Укртелекомом" за договорами, також могли постраждати.

У четвер має відбутися засідання Інтернет асоціації України, де члени правління розглянуть це питання.

Користувачі оператора "Воля" повідомляють про проблеми із доступом до деяких сайтів.

Водночас "Укртелекомі" заявили, що "в результаті планової інвентаризації кабельної каналізації, що знаходиться на балансі підприємства, виявлено волоконно-оптичний кабель, що був розміщений без оформлення відповідних договірних стосунків".

"Укртелеком", діючи повністю на законних підставах, тимчасово припинив його власникам безкоштовне користування кабельною каналізацією.Демонтаж або пошкодження обладнання з боку фахівців Укртелекому не відбувалося", - сказано в заяві.

"Тимчасове відключення кабелю забезпечено виключно технічними засобами. Зі всіма власниками несанкціоновано прокладеного кабелю, розпочато роботу щодо легалізації відносин шляхом укладання відповідних договорів", - додано в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування