Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Протестувальників можуть звільнити лише після рішення Пшонки

Четвер, 30 січня 2014, 09:55

Протестувальники, які опинилися за ґратами, можуть були звільнені лише після публікації повідомлення генпрокурора про виконання умов закону про амністію.

Про це нагадав  народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Журавський, повідомляє прес-служба регіоналів.

Як зазначив Віталій Журавський, ухвалений закон Мірошниченка набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, однак вводиться в дію з дня, наступного за днем публікації на Офіційному веб-сайті Генеральної Прокуратури повідомлення генпрокурора про фактичне виконання учасників акцій протесту вимог закону.

"Але є один нюанс: генпрокурор може опублікувати таке повідомлення лише в тому випадку, якщо учасники масових акцій виконають умови закону не пізніше як через 15 днів з дня, наступного за днем набрання чинності закону. Якщо ж до закінчення цього терміну публікація здійснена не буде, закон втратить чинність", - пояснив він.

Відтак, за його словами, лідери опозиції та учасники акцій протесту повинні бути свідомі того, що в разі невиконання умов цього закону протестувальники, які перебувають сьогодні за ґратами, не зможуть опинитися на волі.

Як відомо, 29 січня Верховна Рада ухвалила так званий закон про амністію в редакції Юрія Мірошниченка. Опозиція виступала проти його прийняття.

Стаття 9 цього закону встановлює, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, однак вводиться в дію з дня, наступного за днем публікації на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України повідомлення генерального прокурора України про фактичне вчинення учасниками масових акцій протесту сукупності дій, серед яких звільнення адмінбудівель та розблокування вулиць.

Стаття 10 закону встановлює: "Генеральний прокурор України здійснює на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України публікацію повідомлення про фактичне вчинення учасниками масових акцій протесту сукупності дій, передбачених статтею 9 цього Закону, лише за умови, що такі дії були вчинені учасниками масових акцій протесту не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня, наступного за днем набрання чинності цим Законом".

Автор закону про амністію Юрій Мірошниченко заявив, що дія цього закону поширюється лише на учасників мирних акцій протесту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...