Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія поновила економічний тиск на Україну - Більдт

Четвер, 30 січня 2014, 09:58

Москва знову почала застосовувати важелі економічного впливу на Україну.

Про це на своїй сторінці в Twitter написав прем'єр міністр Швеції Карл Більдт.

"З'явилися ознаки того, що Кремль знову застосовує економічний тиск на Україну. Всього за кілька днів по закінченні саміту з ЄС у Брюселі", - йдеться в твіті.

У якій формі проявляється цей тиск Більд не уточнює.

Cкріншот поста Більдта в Twitters

Як відомо, активність Києва у просуванні до Брюселя, яке спостерігалося до листопада минулого року, викликало невдоволення Москви. Це виявилося у серію ініційованих останньою "торгових війн", зокрема ускладнення ввозу українських товарів до Росії, заборону на імпорт продукції фабрик Roshen та більш жорстку позицію РФ у газових переговорах.

Різкий поворот зовнішньополітичного курсу Банкової після переговорів перших осіб держав супроводжувався потеплішанням відносин з Кремлем, зокрема домовленостями про надання РФ позики в розмірі 15 млрд доларів США та значного зниження ціни на газ.

Під час саміту Росія-ЄС, президент РФ Володимир Путін запевнив, що Кремль не має наміру переглядати умови співробітництва з Україною через зміну уряду.

Проте в середу, 29 січня, з'явилася інформація про те Росія знову ускладнила перетин кордону для українських товарів. За словами перевізників, аналогічні заходи контролю застосовувались під час ввезення товарів в Російську Федерацію в серпні 2013 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...