ПАРЄ прийняла жорстку резолюцію щодо ситуації в Україні

Четвер, 30 січня 2014, 12:01

Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію щодо ситуації в Україні з пакетом рекомендацій. Згідно з документом, питання санкцій відносно української влади можуть розглянути у квітні, якщо в Україні триватимуть порушення прав людини і у випадку силового розгону Майдану.

ПАРЄ провела екстрені дебати в четвер.

Асамблея засудила ескалацію насильства під час протестів, що призвела до щонайменше 5 жертв.

Українську владу закликали вступити у відкриті, чесні та ефективні переговори з опозицією щоб віднайти широкий консенсус.

Росії нагадали про зобов'язання відмовитися від тиску на інші країни.

Україну можуть позбавити права голосу на квітневій сесії, якщо продовжаться грубі порушення прав людини або в разі, якщо влада зважиться на силове придушення протестів.

Протягом дебатів доповідачі Майліс Репс та Маріетта де Пурбе-Лундін закликали до рішучих кроків, наголосивши, що в Україні насильство вийшло на безпрецедентний рівень.

Вони наголосили, що за період протистояння 5 демонстрантів загинули, а сотні постраждали.

Під час обговорення представники Греції, Сербії, Росії розкритикували проект резолюції. вказавши не "незбалансованість" та "однобокість".

Представник Швейцарії Андреас Гросс у свою чергу розкритикував Євросоюз за політику по відношенню до України, на його думку це ЄС загнав українську владу у куток, і тому вона прийняла рішення про згортання євроінтеграції.

Представник Іспанії закликав засудити дії екстремістів та зазначив, що радикальні демонстранти перекреслили те, що зробили мирні демонстранти.

Представник Росії Ігор Морозов зазначив, немає ніякої провини Росії в ситуації в Україні.

На критику доповіді Пурбе-Лундін зазначила, що це екстрені дебати, ситуація в Україні швидко міняється. Крім того готується більш широка доповідь.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News