Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція погоджувалась прийняти закон про амнісію "з умовами" - Лукаш

Четвер, 30 січня 2014, 13:31

Опозиція давала згоду підтримати прийнятий Радою законопроект про "амністію" активістів, стверджує міністр юстиції, член робочої групи з врегулювання політичної кризи Олена Лукаш.

Про це вона заявила на зустрічі з іноземними послами в четвер у Міністерстві закордонних справ України.

"Після узгодження тексту законопроекту почалося його тиражування та підготовка до підписання всіма сторонами. Проте через кілька хвилин лідери опозиції змінили свою думку і фактично перервалися переговори", - пояснила Лукаш дипломатам.

Голова Мін'юсту розповіла, що саме через це до парламенту і прибув президент України Віктор Янукович, який ще раз провів переговори і порушив питання дострокових виборів до парламенту.

"Станом на 18 годину вчорашнього дня узгоджений і в подальшому проголосований текст Закону було підготовлено до підписання... Проте в черговий раз лідери опозиції без зрозумілого пояснення відмовилися від спільної співпраці та фактично перервали переговори", - йдеться в офіційному коментарі Лукаш, розповсюдженому в четвер вранці прес-службою президента.

За її словами, більшість народних депутатів своїми голосами підтримали законопроект, який раніше був узгоджений лідерами опозиції.

Як відомо, Верховна Рада проголосувала за амністію учасників акцій протесту авторства Юрія Мірошниченка. За проголосували 232 депутати.

За словами тієї ж Лукаш, однією з умов звільнення затриманих активістів є звільнення захоплених адмінбудівель та "розблокування транспортних комунікацій на вулиці Грушевського у місті Києві учасниками масових акцій протесту".

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що документ був прийнятий з порушеннями регламенту і заявив, що Майдан не буде виконувати цей закон. У Батьківщині також заявили, що закон Мірошниченка не є компромісним.

При цьому текст законопроекту до самого голосування і декілька година після голосування на сайті ВР оприлюднений не був. Депутат Партії регіонів Владислав Лук'янов, наприклад, ввечері 29 січня не зміг переказати його змісту.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...