Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція підготувала проект зміни Конституції

Четвер, 30 січня 2014, 14:35

Опозиція у вівторок, 4 лютого, поставить на голосування Верховної Ради законопроект про зміну Конституції.

Про це депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій заявив на прес-конференції, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідаючи на запитання журналістів, чи будуть продовжені переговори зі владою після ухвалених 29 січня законів, Парубій сказав: 

"Мені важко сказати. Напевно, тривати, напевно будуть висуватися наступні умови".

"4 числа починається планова сесія. Уже підготовлені проекти щодо зміни Конституції, причому один із проектів виписаний так, що зміни Конституції повинні відбутися одним голосуванням у 226 голосів. Це один із варіантів. Тобто, не тривала процедура", - заявив Парубій.

"Уже підготовлений закон про розпуск "Беркуту", і ми теж будемо домагатися, щоб цей закон був проголосований, бо вважаємо, що "Беркут" сьогодні – це бандитське, терористичне угруповання, яке має бути розпущено", - додав він.

"Крім того, є низка інших законів, які відображають вимоги Майдану. Тому, імовірно, переговори триватимуть", - сказав Парубій.

Він додав, що, наскільки йому відомо, голоси під зміни Конституції до моменту голосування будуть, – а необхідно 226 голосів. 

Раніше лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок запевнив, що його фракція проголосує за повернення Конституції 2004 року, якщо таке питання винесуть на розгляд.

"Якщо таке опитування стоятиме (на порядку денному), то фракція "Свобода" підтримає ці пропозиції", - сказав він, виступаючи в середу вночі на Майдані Незалежності.

Тягнибок спростував раніше озвучену інформацію, що "Свобода" виступає проти повернення до Конституції 2004 року, повідомляло агентство "Інтерфакс-Україна".

Повернення до Конституції 2004 року передбачає перехід до парламентсько-президентської форми управління й обрання депутатів Верховної Ради за пропорційною системою (а не за змішаною, як був обраний чинний парламент 7-го скликання).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування