У США вважають, що Янукович і на лікарняному може скасувати "диктаторські" закони

П'ятниця, 31 січня 2014, 05:33

Сполучені Штати вважають, що, незважаючи на погане самопочуття, президент України Віктор Янукович повинен продовжити переговори з українською опозицією.

Про це сказала офіційний представник держдепартаменту США Дженніфер Псакі на брифінгу у відомстві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми продовжуємо закликати президента Януковича, незважаючи на те, що він знаходиться вдома, працювати з опозицією для формування конкретних кроків щодо мирного врегулювання (кризи )", - заявила вона.

"Ці кроки були окреслені, я їх окреслювала кілька разів, віце-президент Байден (віцепрезидент США Джо Байден) їх окреслював. Ми в повідомленнях про його телефонны бесіди з Януковичем говорили про те, якими ці кроки мають бути", - додала Псакі.

Як повідомив держдеп США, напередодні держсекретар Джон Керрі провів телеконференцію з лідерами української опозиції.

За словами Псакі, " держсекретар підкреслив безумовну підтримку демократичних прагнень українського народу відносно асоціації з Європою, і привітав заяви опозиційних лідерів, спрямованих проти насильства, прогрес в області досягнення цілей мирного врегулювання".

Керрі, зазначила Псакі , "висловив заклопотаність повідомленнями про порушення прав людини, таких як вбивства, зникнення людей".

Він також "підкреслив, що США вимагають від уряду України створення юридичної комісії з розслідування цих злочинів і притягнення винних до відповідальності" , повідомила дипломат.

Як повідомлялося раніше, Янукович взяв лікарняний "у зв'язку з гострим респіраторним захворюванням"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування