Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС та США закликають українську владу відреагувати на викрадення активістів

П'ятниця, 31 січня 2014, 11:04

В ЄС та США закликали українську владу відреагувати на викрадення активістів Майдану.

"Закликаю органи влади негайно відреагувати на випадки викрадення та катування людей, як це сталося з Дмитром Булатовим. Такі прояви насилля та безкарності є шокуючими і мають припинитися зараз же!" – закликав єврокомісар з питань політики добросусідства Штефан Фюле  у своєму Twitter.

 Скріншот твіта Фюле

Схожу заяву 31 січня зробив посол США Джефрі Пайєтт.

"Я особливо відзначу подальше занепокоєння мого уряду, про що я вже казав публічно кілька разів, недавнім сплеском нападів на журналістів, політично мотивованими, як виглядає, зникненнями та нападами на представників громадянського суспільства і правозахисних груп", - йдеться в тексті заяви.

"Надзвичайно важливо, щоб ці злочини не були забуті і щоб уряд використав усі наявні в його розпорядженні  інструменти розслідування, щоб розібратися, що відбувалося, і притягнути до відповідальності винних у цих жахливих злочинах", - додає він.

Як відомо, ввечері 31 січня був знайдений один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов. Невідомі 8 днів били його, катували, порізали йому вухо та навіть розпинали.

Раніше був викрадений інший активіст - Юрій Луценко, однак йому теж вдалося повернутися живим. Юрія Вербицького, який зник разом з Луценко, знайшли мертвим у бориспільській лісосмузі.

У МВД досі не повідомляли про будь-який прогрес у розслідуванні цих випадків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування