Польща і Німеччина проведуть "чоловічу розмову" з Росією про Україну

П'ятниця, 31 січня 2014, 12:30

Міністри закордонних справ Польщі та Німеччини проведуть "чоловічу" розмову зі своїм російським коллегою.

Про це розповів глава польського МЗС Радослав Сікорські на "Польському радіо".

Він розповів, що під час Мюнхенської конференції з безпеки відбудеться зустріч так званого Калінінградського трикутника (неофіційні орган переговорів Росії, Німеччини і Польщі), де говоритимуть про Україну.

"І це дуже хороша формула, бо у ній дві країни ЄС, які найбільше цікавляться Україною, можуть, як кажуть дипломатии, щиро порозмовляти з міністром закордонних справ Росії", - пояснив Сікорські.

Проте він не захотів розповісти, що саме буде предметом переговорів.

"Ситуація в Україні дуже драматична. Думаю, що це буде чоловіча розмова", - сказав лише глава МЗС.

"Європа починає розуміти, які б були наслідки поглиблення кризи в Україні, для цілої Європи, а не лише для Польщі, і що треба виправити помилки і з боку Європи, яких допустили перед Вільнюським самітом", - додав він.

За його словами польський прем'єр Дональд Туск зараз проводить зустрічі з провідними європейськими лідерами і намагається виробити єдину позицію щодо України.

"Маємо план на випадок будь-якого сценарію... Польща має, і намагається тепер переконати всю Європу, бо ЄС сподівається і має Польщу як керівника у східних справах", - заявив Сікорські.

Він вважає, що ЄС має пояснити, наскільки щедрою є Угода про асоціацію, і, на його думку, запропонувати ще й більшу фінансову підтримку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування