Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: Ми вимагатимемо міжнародного розслідування вбивств

П'ятниця, 31 січня 2014, 13:05

Лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк вважає в Україні з’явилися, як у Латинській Америці, ескадрони смерті".

Про це він сказав журналістам перед відбуттям на Мюнхенську безпекову конференцію в п’ятницю, 31 січня, говорячи  про викрадення та знущання над Дмитром Булатовим.

Він наголосив, що опозиція вимагає від органів прокуратури негайного розслідування цих подій, "створення відповідних оперативно-слідчих груп не в пошуку протестантів і переслідуванні учасників акцій протесту", а в виявленні і покаранні тих, "хто сьогодні вбиває та знущається над людьми".

"У Мюнхені ми будемо наполягати на проведенні міжнародного розслідування вбивств, знущань, катувань, викрадення людей, переслідування журналістів", - сказав Яценюк.

За його словами, таке розслідування може бути проведено в рамках пропозиції, наданої Генсекретарем Ради Європи.

"Коли комісія буде утворена на паритетних засадах з боку опозиції і з боку влади та одного представника міжнародного співтовариства під егідою Генерального секретаря Ради Європи".

Яценюк також закликав президента Віктора Януковича негайно підписати закон про скасування диктаторських законів, ухвалених Верховною Радою 16 січня.

"Тому що люди не вірять у те, що влада готова до мирного врегулювання конфлікту в Україні", - сказав Арсеній Яценюк перед відльотом до Мюнхена, де він візьме участь у конференції з безпеки.

Підписання цього закону, переконаний Арсеній Яценюк, буде слугувати сигналом того, що влада готова до знаходження компромісу, не буде загострювати ситуацію, наступати на власний народ та готова до розв'язання глибокої суспільно-політичної кризи в Україні мирним шляхом.

Він нагадав, що під час Мюнхенської безпекової конференції буде обговорюватися українське питання: "Увесь світ спостерігає за тим, що відбувається в нашій країні. Увесь світ засуджує насильство, пов’язане в першу чергу з тим, що влада провокує це насильство".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...