У міліції заявили, що затримані ними – не мирні протестувальники

П'ятниця, 31 січня 2014, 14:27

У Міністерстві внутрішніх справ стверджують, що затримані учасники масових заворушень на Грушевського – не мирні мітингувальники, а підозрювані у тяжких злочинах.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МВС за 31 січня, коментуючи ухвалення закону про так звану "амністію"  для учасників акцій протесту.

Цей провладний закон МВС вважає "дієвим кроком до розв’язання конфлікту та припинення силового протистояння на Грушевського".

При цьому відомство заявляє: "Затримані міліцією учасники масових заворушень на Грушевського не мирні мітингувальники, а люди, які підозрюються у тяжких злочинах – нападах на правоохоронців, масових заворушеннях, підпалах техніки тощо".

"Влада розуміє, що багато з них піддалися емоціям або пішли на поводу у радикалів. Тому, щоб припинити протистояння, був розроблений закон, який не заважатиме мирним протестам, але дозволить припинити насильство та зняти напругу у суспільстві", - заявили в МВС.

Водночас, відомство запевняє, що його працівники "під час нападів на міліцію та військовослужбовців внутрішніх військ проявили витримку та стійкість, незважаючи на те що в них летіло каміння та піротехніка, їх підпалювали "коктейлями Молотова", в них стріляли з пневматичної та травматичної зброї".

"Представники світової спільноти відзначили професійні та стримані дії міліції під час протистояння на Грушевського і закликали до компромісу, припинення силових дій та розблокування адміністративних будівель", - переконує МВС, тоді як представники країн Заходу засудили застосування сили та спецзасобів силовиками проти активістів в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування