Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак пропонує обмежити дію "амністії" євромайданівців 26 грудням

Четвер, 9 січня 2014, 15:37

Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявляє про необхідність в найкоротший термін підготувати зміни до закону про недопущення переслідувань учасників мирних зібрань.

Про це йдеться у його зверненні, поширеному прес-службою.

Рибак звернувся до керівників парламентських фракцій з проханням у найкоротший термін підготувати свої пропозиції та внести проект змін до цього закону.

"Судова практика показала, що цей закон не може бути реально застосований протягом 10 днів з дня набрання ним чинності… оскільки він не має аналогів у законодавчій практиці і виходить за межі правового поля нашої держави", - заявив спікер.

Він вважає, що частина положень має "некоректний характер".

"Так, не названо суб'єктів звільнення від відповідальності, немає переліку кримінальних та адміністративних правопорушень, за вчинення яких особи звільнятимуться", - йдеться у заяві Рибака.

Спікер пропонує визначити групи осіб та статей ККУ, які підпадатимуть під цей закон "за умови, що такі злочини вчинені ними до 26 грудня 2013 року включно і пов'язані з масовими акціями протесту".

Також Рибак пропонує, щоб органи досудового розслідування закрили усі справи, передбачені цим законом, а його виконання покласти на суди.

"Закон повинен набрати чинність з дня його опублікування і підлягає виконанню протягом одного місяця", - пропонує голова Ради.

Як відомо, керівники силових відомств і судді заявляли, що не "знають, як виконувати" закон про недопущення переслідувань мітингуючи.

Опозиція після зустрічі з генпрокурорм Пшонкою ініціювала створення робочою групи з напрацювання механізмім його реалізації. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування