Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак каже, що при зміні Конституції може знадобитися референдум

Понеділок, 10 лютого 2014, 12:28

Голова Верховної Ради Володимир Рибак допускає винесення на референдум деяких питань конституційної реформи.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу "Рада" у понеділок, повідомляє прес-служба ВР.

За словами спікера, усі пропозиції щодо внесення змін, які надходять, а також напрацювання Конституційної Асамблеї "потребують узгодження і винесення на розгляд парламенту відповідно до процедури, яка визначена в основному законі".

"Неможливо ухвалити зміни до Конституції за один день", - заявив він.

При цьому Рибак не виключив, що деякі питання потребуватимуть винесення на референдум.

Голова ВР нагадав, що він підписав розпорядження про створення робочої групи уповноважених представників депутатських фракцій з напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції.

За його словами, робоча група провела своє засідання минулої п’ятниці.

"Було багато зауважень, є напрацювання в усіх фракціях", - сказав Рибак.

Разом з тим, керівник парламенту заявив, що є розбіжності позицій опозиційних фракцій щодо внесення змін до Конституції.

розбіжності між позицією фракцій "УДАР" і "Батьківщина", фракція "Свобода" каже, що підтримує "Батьківщину", але узгоджених дій немає, пропозицій немає, - сказав Рибак.

"Сьогодні новий тиждень, і ніхто над Конституцією не працює", - заявив він і вказав, що як керівник робочої групи "не може її зібрати, оскільки немає чого розглядати".

В той же час за словами Рибака, у парламенті зареєстровано 2100 законів від різних суб’єктів законодавчої ініціативи, 700 законопроектів розглянуті комітетами, у тому числі такі, що потребують першочергового розгляду.

Спікер заявив, що "не можна ставити розгляд соціально важливих законопроектів у залежність від внесення змін до Основного закону".

В той же час віце-спікер Руслан Кошулиньский у понеділок заявив, що депутати склали свої пропозиції щодо змін до Конституції, проте дата позачергового засідання парламенту ще не визначена. За словами Кошулинського, Партія регіонів свої пропозиції не надавала.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування