Рибак: Ми робимо, "щоб нікого не переслідували", мітингарі мають теж

Понеділок, 10 лютого 2014, 13:05

Голова Верховної Ради Володимир Рибак запевняє, що влада "послідовно і у повній мірі" виконує закон "про амністію" учасників акцій протесту, і майданівці мають виконати її умови.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу "Рада" в понеділок, повідомляє сайт парламенту.

Рибак заявив, що попросив генерального прокурора поінформувати керівництво парламенту щодо цього питання, бо "є заяви ряду лідерів радикальних угрупувань з Майдану, що закон про амністію не виконується".

"За інформацією, яка надійшла вчора (у неділю), йде послідовне звільнення затриманих під час сутичок і протистояння", - заявив Рибак.

За його словами самі опозиціонери повідомляють, що затриманими лишаються близько 50 осіб, а більше 200 людей вже вийшли на волю з місць, де вони утримувалися.

Рибак запевнив, що усі, хто знаходиться за гратами через участь у акціях, будуть звільнені, кримінальне переслідування буде завершено, "щоб нікого не переслідували слідчі органи".

При цьому спікер заявив, що мітингувальники також повинні виконувати свої зобов’язання: розблокувати приміщення державних установ, обласних адміністрацій, вулицю Грушевського.

"Влада і органи місцевого самоврядування повинні працювати", - сказав він.

Свої зобов’язання щодо виконання закону про амністію мають виконати обидві сторони – як влада, так і опозиція, наголосив Рибак.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування