Українські багатії скуповують у Лондоні елітну нерухомість

Вівторок, 11 лютого 2014, 10:11

Політична нестабільність в Україні та захмарні ціни на нерухомість у Лондоні не заважають українським багатіям скуповувати елітну лондонську нерухомість.

Про це свідчить свіжа статистика міжнародної ріелторської компанії Knight Frank, яка спеціалізується на об’єктах нерухомості вартістю від 1 мільйона фунтів і вище, пише "Deutsche Welle".

За даними цієї компанії, охочих придбати елітні приміщення у Лондоні у 2013 році стало ще більше попри те, що ціни на нерухомість у британській столиці зростали далі. Зокрема, помітно збільшилася кількість запитів на пропозиції лондонської нерухомості з України, Аргентини, Туреччини, Індії, Китаю та інших країн.

Україна і Аргентина у цьому списку посіли друге місце (зростання кількості онлайн-запитів на 67% за рік) одразу після Бразилії (+115%).

Як повідомили DW у Knіght Frank, у випадку українців йдеться не лише про цікавість, але й про цілком конкретні контракти на придбання.

"Українці не лише віртуально цікавились нерухомістю, але й справді її купували. За цей період з українськими громадянами були укладенні угоди на купівлю-продаж. Тож ці цифри, безсумнівно, відображають тренд", - сказав представник дослідницької команди фірми Knіght Frank Том Білл.

Він додав, що в їхній компанії існує спеціальний відділ для роботи з клієнтами з Росії та інших держав СНД. "Існує великий потенціал для нової хвилі інвестицій, насамперед в елітні об'єкти у центральному Лондоні", - додав Білл.

Видання відзначає з посиланням на Reuters, що попередня хвиля була викликана "Арабською весною" та кризою у Єврозоні. На цьому тлі Великобританія приваблювала грошовитих персон своєю стабільністю та помірними податками.

При цьому в останньому кварталі 2013 року ціни на нерухомість у Лондоні зросли на майже 15% у порівнянні з аналогічним періодом торік. В окремих районах ціни зросли ще більше.

Відтак чимало лондонців скаржаться на те, що житло у столиці стає для них недоступним.

Проблема набула вже такого масштабу, що британський міністр фінансів Джордж Осборн у грудні оголосив про наміри запровадження з 2015 року спеціального податку. За задумом, він має стосуватися іноземних інвесторів, котрі скуповують британську нерухомість. Таким чином в уряді сподіваються запобігти виникненню "мильної бульбашки" на ринку.

Британські газети пишуть, що елітні квартири і особняки скуповують лише під інвестиції, тож нерухомість пустує, за будинками не доглядають – і деякі вже потребують ремонту.

Як відомо, віллою вікторіанської епохи в Кенсінгтоні володіє донька екс-президента Кучми Олена Пінчук. Олігарх-"регіонал" Рінат Ахметов, за даними The Guardіan, 2011 року виклав 136 мільйонів фунтів за пентхаус у комплексі One Hyde Park у районі Найтсбрідж, побивши тодішні цінові рекорди на нерухомість.

Загалом багаті вихідці з Росії та СНД у минулому віддавали перевагу купівлі будинків у районі Белгравія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...