Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура шантажує Майдан ще 4 провадженнями

Вівторок, 11 лютого 2014, 11:38

Прокуратура Київської області продовжує шантажувати Майдан і заявляє, що готова закрити 4 кримінальних провадження проти активістів у відповідь на звільнення вулиць і адмінбудівель.

Про це заявив прокурор Київської області Михайло Витязь.

За його словами 4 проавдження розпочаті за фактами масових заворушень, що розслідуються  Слідчим управлінням ГУ МВС України в області.

Вказані провадження розпочаті за ознаками правопорушень, передбачених статтями 279 ККУ (блокування транспортних комунікацій), 296 ККУ (хуліганство), 343 ККУ (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), 376 ККУ (втручання в діяльність судових органів), 377 ККУ (погроза або насильство щодо судді).

Витязь наголосив, що амністія буде застосована лише за умови виконання усіх передбачених законом про звільнення від кримінальної відповідальності вимог – звільнення по всій країні усіх зайнятих будівель та приміщень органів влади та розблокування транспортних магістралей.

Перед цим Витязь заявив, що прокуратура готова звільнити 18 автомайданівців, якщо буде виконано вимоги закону про амністію, проголосованого провладною більшістю.

Тоді заради голосування за цей закон, на фракцію ПР тиснув особисто президент Янукович.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування