Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Самооборона Майдану оформилася в однойменну організацію

Вівторок, 11 лютого 2014, 15:37

Самооборона Майдану сформувала свої основні засади та функції, серед них протидія диктатурі та "імперським впливам Кремля".

Відповідний наказ у вівторок підписав керівник "Самооборони" Андрій Парубій.

Його текст розміщено на сторінці Самооборони в Facebook.

"Самооборона Майдану" є всеукраїнським понадпартійним громадським рухом, який ставить перед собою такі завдання: зберегти суверенітет та єдність України, відстояти європейський вибір України, захистити права і свободи громадян", - йдеться в наказі "Про основні засади організації "Самооборони Майдану".

Також серед основних завдань – спротив режиму до повного його усунення.

Як наголошено в документі, організація "Самооборона Майдану" є добровільним громадським формуванням, що діє на основі самоорганізації.

Організація координує свої дії зі Штабом національного спротиву на центральному рівні.
Серед головних функцій – "активна протидія намаганням режиму встановити в Україні повноцінну диктатуру, захист громадянських прав українців, а саме права на чесні вибори та мирний протест, протидія імперським впливам Кремля".

Також "Самооборона Майдану" має намір боротися з корупцією, підтримувати громадський порядок на "територіях, вільних від режиму, а також розширювати такі території".

"Самооборона Майдану" складається із сотень по 70-150 осіб, ті у свою чергу із десятків і чот.

Скріншот зі сторінки Самооборони Майдану в Facebook 

Парубій також дав 1 місяць усім самоорганізованим структурам на місцях, аби вони зголосились до виконкому Центрального штабу.

"Усім самоорганізованим підрозділам "Самооборони Майдану", які не зареєструвались у визначений спосіб та (або) не підтримують вказані у даному документі положення, подбати про іншу назву", - сказано у наказі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування