Самооборона: Міліція затримала бійців, які впіймали кишенькового злодія

Вівторок, 11 лютого 2014, 17:51

Міліція заарештувала 4 представників сотні афганців із Самооборони, які доправляли до відділку кишенькового злодія.

Про це Громадському ТБ розповів сотник Самооборони Майдану, який разом з кількома десятками бійців прийшов до Подільського райсуду Києва, де мало відбуватися засідання, щоб підтримати товаришів.

За його словами, активісти впіймали злодія на Майдані і хотіли його доправити до райвідділку.

"Їх звинуватили у тому, що вони незаконно застосовували фізичну силу до людини. Спочатку їх переписали як свідків, потім викликали давати свідчення і заарештували", - стверджує сотник.

Згідно з повідомленням міліції по даній справі, схожу версію озвучили й самі затримані. Вони стверджують, що впіймали чоловіка, який крав гроші зі скриньок для пожертвувань.

Однак у МВС також додають, що, як нібито розповіли самі активісти, вони вирішили власноруч покарати злодія і відвезли його, зв'язаного, на авто до Дніпра під міст на вулиці Набережно-Луговій.

"До правоохоронців звернувся 31-річний чоловік, який розповів міліціонерам, що приїхав до столиці на початку січня з Івано-Франківської області для участі в акціях протесту на Майдані Незалежності. За його словами, пізно ввечері у приміщенні "Українського дому" група чоловіків у кількості 4-х осіб почала його бити та вимагати гроші в сумі 14 тисяч гривень" - йдеться в повідомленні міністерства.

У міліції стверджують, що затримали 36-річного жителя Тернопільської області, 33-річний уродженця Вінниччини, 45-річного мешканця Київської області та 30-річного чоловіка з Луганщини.

Затриманим інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (Вимагання) ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Доповнення: ввечері у вівторок Подільський райсуд замінив 4 затриманим запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування