Міненерговугілля доручило посилено охороняти "газову трубу"

Вівторок, 11 лютого 2014, 20:24

Міністерство енергетики та вугільної промисловості доручило з вівторка перевести на посилений режим охорони газопроводи країни, пише ZN.ua.

Таке рішення у Міністерстві вважають гарантією для забезпечення внутрішніх споживачів природним газом та здійснення його надійного транзиту.

Відповідне доручення закріплене наказом міністерства №131 від 11 лютого 2014 року, текст якого оприлюднений на сайті Міненерговугілля.

Згідно з документом, НАК "Нафтогаз України" доручено вжити всі необхідні заходи для виконання наказу на підконтрольних їй підприємствах і товариствах, невідкладно реагувати у разі виникнення позаштатних ситуацій.

Держхолдинг також зобов'язаний цілодобово взаємодіяти з відповідними територіальними підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства внутрішніх справ (МВС), координаційними групами Антитерористичного центру при регіональних органах Служби безпеки України (СБУ) в областях.

Як відомо, у неділю Антитерористичний центр при СБУ почав приводить у готовність суб'єкти боротьби з тероризмом на території держави у зв'язку зі зростанням кількості повідомлень про мінування об'єктів із масовим перебуванням людей.

"Антитерористичний центр при СБУ змушений привести у готовність суб'єкти боротьби з тероризмом на території держави", - заявили в СБУ.

Таке рішення ухвалено у зв'язку  "із різким зростанням кількості повідомлень щодо замінування об’єктів з масовим перебуванням людей, наявністю погроз вчинення вибухів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування