Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ештон: ЄС допоможе Україні в деескалації ситуації, але не втручатиметься

Вівторок, 11 лютого 2014, 20:29

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, Кетрін Ештон наполегливо повторює пропозицію про допомогу міжнародного співтовариства в деескалації ситуації в Україні, але заявляє про позицію невтручання.

Виступаючи у вівторок у Брюсселі в рамках засідання комітету з питань міжнародних справ Європарламенту, Ештон розповіла присутнім, що "була шокована різницею між тим, що побачила під час свого першого візиту в листопаді і побаченим під час другого візиту в плані напруги та кількості міліції".

"Коли я повернулася минулого тижня (з України), ситуація була трохи спокійніше. Як знайти шлях щодо деескалації ситуації? Ми запропонували досвід, пораду, посередництво, будь-яку підтримку", - заявила вона.

"У держав-членів, Європейського парламенту, в Європейській комісії є експерти, які можуть зробити все, що завгодно, а якщо у нас чогось немає, ми можемо це знайти. ЄС разом з колегами з Ради Європи, ОБСЄ можуть запропонувати допомогу будь-якого виду, і ми зробили цю пропозицію голосно і чітко", - додала Ештон.

Разом з тим, вона підкреслил , що європейська сторона залишається на позиції невтручання.

"Ми сказали лідерам опозиції, президенту, уряду та громадянському суспільству, що не втручаємося, але хочемо допомогти і будемо робити все, що може бути корисним, але це має бути узгоджене між ними (українцями)", - сказала Ештон.

"Пропозиція була зроблена і залишається в силі. Ми - готові, подивимося, чи вони нею скористаються", - констатувала верховний представник.

Інтерфакс-Україна

відео -  5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування