Правий сектор: ФСБ та українські силовики можуть готувати теракти

Середа, 12 лютого 2014, 07:25

У Правому секторі заявили про можливе вчинення в Україні терактів представниками російської Федеральної служби безпеки та українською міліцією.

Таку заяву у своєму Facebook розмістив лідер організації Дмитро Ярош.

"Ми з кількох джерел отримали оперативну інформацію про те, що в найближчому часі є невиключеним проведення низки терористичних актів, спрямованих на очорнення Правого сектору та інших силових структур Майдану, сіяння паніки у суспільстві, наростання сепаратистських тенденцій та створення базису для розширення репресій. Ці теракти можуть бути вчинені агентурою ФСБ за можливої підтримки окремих представників МВС України", - йдеться у заяві.

Активісти переконані, що цю інформацію підтверджує заява міністра МВС Захарченка, згідно з якою "праворадикали" нібито самі готуються до здійснення терактів.

"Знаючи специфіку МВС та його найвищого керівництва, неважко здогадатися, що якщо Захарченко заявляє про можливість терактів, то такі теракти можуть бути вчинені з його відома", - вважають в організації.

Можливість застосування методів терористичної боротьби в Правому секторі категорично відкидають.

"Правий сектор офіційно заявляє, що не готує жодних терористичних актів. Сама думка про використання терактів, під час яких могли б постраждати невинні люди, для нас є неприпустимою", - підкреслюють його представники.

Водночас вони стверджують, що "ймовірність влаштованих іноземними спецслужбами терактів є досить високою", а "попередити їх технічно дуже важко".

Як відомо, 6 лютого на Майдані у Будинку профспілок стався вибух, внаслідок якого постраждали 2 людини. Одному активісту, Роману Дзвінському, лікарі ампутували ліву руку та кілька пальців на правій. Також він має опіки обличчя.

Інший постраждалий, 15-тирічний Назар Держило, втратив ліве око, лікарі намагаються врятувати йому праве. Також у нього діагностовано відкриту черепно-мозкову травму та злам виличної кістки. 

У Штабі національного спротиву стверджують, що вибухівка надійшла у коробці з написом "ліки" і здетонувала, коли коробку відкрили. У міліції ж заявляють про необережне поводження зі зброєю, яка нібито зберігається на Майдані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування