Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УДАР пішов ходою на підтримку страйку, а на Майдані зводять нові барикади

Четвер, 13 лютого 2014, 09:47

Партія "УДАР" у центрі Києва в четвер уранці розпочала ходу на підтримку всеукраїнського попереджувального страйку.

Колона прибічників і членів "УДАРу" розпочала ходу від Майдану Незалежності, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Колони людей збираються пройти вулицею Богдана Хмельницького та Андріївським узвозом зійти на Поділ, після чого повернутися на Майдан.

"Сьогодні, 13 лютого, в усій Україні проводиться попереджальний всеукраїнський страйк", - сказав агентству голова київського страйкового комітету Юрій Крикунов.

За його словами, метою акції є привернення уваги до вимог опозиції: розквартирування МВС у місцях базування, повернення Конституції 2004 року, формування професійного уряду для виведення країни з кризи, а також покарання винних у побитті учасників протестів.

Крикунов розповів, що страйкоми організовано в десяти районах Києва, і вони проводять свої акції. Так, у Шевченківському районі відбудеться пікетування райдержадміністрації, на Троєщині з 11.00 до 12.00 не працюватиме Троєщинський ринок, у Голосіївському районі біля стадіону "Олімпійський" відбудеться тематичний флешмоб.

За його оцінкою, загалом у попереджальному страйку візьмуть участь близько 50 тисяч киян. Передбачається, що до ініціативи "УДАРу" приєднаються представники та прибічники "Батьківщини" та "Свободи".

Між тим, у четвер на столичному Майдані продовжать зводити нові барикади з будівельного сміття та мішків із піском, повідомив УНІАН один із комендантів Майдану, депутат Степан Кубів.

За його словами, в середу ввечері будівництво барикад було призупинено через те, що пісок на Майдан Незалежності ще не було доставлено.

В основу барикад буде покладено мішки з піском, а верхня частина буде складатися з мішків з будівельним сміттям для того, щоб конструкція не роз'їхалась, сказав Кубів.

Через теплу погоду за минулу ніч барикади зі снігу ще більше розтанули. Їхня висота зараз не перевищує в середньому 2 м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...